Vo Veľkom Šariši horel ťahač plne naložený kávou

29.08.2005 Prešov

Veľký Šariš 29. augusta (TASR) - Škodu za tri do päť miliónov korún spôsobil nedeľňajší požiar nákladného ťahača MAN s návesom plne naloženým kávou vo Veľkom...
Veľký Šariš 29. augusta (TASR) - Škodu za tri do päť miliónov korún spôsobil nedeľňajší požiar nákladného ťahača MAN s návesom plne naloženým kávou vo Veľkom Šariši. Prípad je v štádiu vyšetrovania, nie je vylúčené úmyselné zapálenie.

Podľa informácií, ktoré TASR poskytol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove Viliam Popadič, hasičom ohlásili požiar osem minút po polnoci. V areáli istej prešovskej firmy na Sabinovskej ulici sa ho podarilo lokalizovať o pol jednej. Na ložnej ploche ťahača, ktorý stál osamotene, boli okrem kávy naložené aj kartónové obaly a kávovinové prímesi.
Presné vyčíslenie škôd nie je známe aj preto, že v kabíne ťahača zasiahnutej požiarom, zhoreli dokumenty o náklade a preclení tovaru. Hasiči sa na Sabinovskú ulicu museli ešte vrátiť, pretože uhasený náklad začal opätovne tlieť. Definitívne sa ho podarilo zlikvidovať až nadránom.
 

Vyberte región